Waar wil ik wonen?

Woning aan de Stopperknoop. Foto: Feenstra Fotografie

In Almere kun je in alle stadsdelen een kavel kopen en zelf je huis bouwen. Maar hoe bepaal je waar je wilt wonen? Als je Almere nog niet kent, is het handig om te beginnen met de rubriek Stadsdelen en wijken. We lichten toe wat de kwaliteiten van de verschillende gebieden zijn en zoomen in op zelfbouw. Wat voor voorzieningen zijn er bijvoorbeeld? Ga je voor een stedelijke omgeving of zoek je juist  rust en groen? Is de wijk al bijna klaar of is het een pionierswijk die nog vorm moet krijgen?

Woonwensen 

Bepaal wat jouw woonwensen zijn. Wat voor levensstijl heb je en waaraan zou jouw droomhuis moeten voldoen? Bezoek eens een wijk met zelfbouwwoningen en kijk wat je aanspreekt. Bespreek je wensen eens met een adviseur: een architect, een bouwer of een bouwbegeleider. En stel je budget van tevoren vast. Bij een financieel adviseur kun je laten uitrekenen wat je maximaal kunt lenen. Zo kun je je woonwensen afstemmen op je budget. Je wilt immers een droomhuis, en geen luchtkasteel!

Vind je kavel met de Kavelkaart

Je kunt je keuze ook laten afhangen van de kavel(ligging). Op de Kavelkaart vind je alle kavels die in Almere te koop zijn. Met behulp van zoekfilters, zoals de ligging van de kavel (aan het water, bij winkelcentrum, nabij bos), de zonligging van de tuin, het woningtype (o.a. vrijstaand, woon-werkwoning, semi-bungalow) - of op prijs of aantal m2 - vind je heel eenvoudig de kavel die past bij jouw woonwensen en budget. 

Kavel gevonden?

Verdiep je in de details. Bekijk het kavelpaspoort waarin de bouwregels van de kavels staan uitgelegd. Zo weet je wat je op de kavel wel en niet mag bouwen. Bekijk het inrichtingsplan (klik op de 'kavelspecifieke documenten' bij de kavel om erachter te komen hoe de inrichting van de straat en buurt eruit komt te zien. En wellicht ten overvloede: ga wel eerst kijken waar de kavel ligt, voordat je gaat reserveren. Spreekt de buurt je wel aan? Wat hebben de buren voor huis gebouwd? 

 Wat wil ik?