Zelf bouwen

Ontwerp: Architectenbureau Jules Zwijsen, Foto: Martin Kuijper
Woon-werkwoning, Damoclesstraat, Homeruskwartier. Ontwerp: Architectenbureau Jules Zwijsen, Foto: Martin Kuijper

In Almere heb je alle ruimte om zelf een huis te bouwen. Een droomhuis, precies zoals jij wilt dat jouw nieuwe huis eruit komt te zien. Van binnen én van buiten, op een plek in de stad waar jij wilt wonen. Die plek kies je met behulp van onze Kavelkaart. Op deze kaart vind je alle kavels die in Almere te koop zijn. Met behulp van de zoekfilters vind je heel eenvoudig de kavel die past bij jouw woonwensen en budget. Welkom bij IkbouwmijnhuisinAlmere!

 

Zelfbouw voor iedereen

Almere is de grootste zelfbouwstad van Nederland; nergens vind je zo’n groot en divers aanbod met kavels waarop je zelf een huis mag ontwerpen en bouwen. Sinds 2007 zijn hier maar liefst ruim 2.300 huizen zelf gebouwd. 

Er zijn kavels in alle maten en smaken en je vindt ze in alle stadsdelen. Dus hoe groot of klein jouw budget ook is, met zelfbouw kun jij in Almere jouw woondroom realiseren. Als zelfbouwer ben je particulier opdrachtgever ofwel regisseur van jouw nieuwe woning. Dat is leuk, inspirerend en uitdagend. Hoe het proces in zijn werk gaat leggen we je graag stap voor stap uit. 

Waarom kiezen voor zelfbouw in Almere?

• Keuzevrijheid!

• Je bepaalt zelf hoe jouw droomhuis eruit komt te zien.

• Er is alle ruimte voor persoonlijke woonwensen.

• Zelfbouw staat voor maatwerk, kwaliteit en meer woonplezier.

Bekijk ook de video:

Specifieke wensen?

Heb je een specifieke woonwens, zoals samen bouwen met familie? Of wil je werken en wonen combineren? Leg je ideeën eens voor aan de adviseurs van de Kavelwinkel, een bouwbegeleider, architect of aannemer. Jouw woonwensen komen uit met zelfbouw in Almere!

Verschillen zelf bouwen in Almeerse woonwijken en Oosterwold

Almere is een echte zelfbouwstad. Met het gebied Oosterwold is er een ultieme zelfbouwvorm bijgekomen. Wat is hier nou anders aan het bouwen van je eigen huis dan op andere plekken in de stad? Bij reguliere zelfbouw ben je regisseur van alles wat komt kijken bij het bouwen van je eigen woning. In Oosterwold sta je daarnaast ook aan de lat voor de complete gebiedsinrichting. 
Toelichting verschillen

 ⇒ Waar wil ik wonen

10 tips over zelfbouw

Je overweegt je eigen huis te laten bouwen, maar hoe pak je dat aan? Lees de 10 tips om je op weg te helpen.