Kavels in Zandpoort

Olympiakwartier West

Ontwerp: Dingemans Architectuur i.o.v. Qurios. Sfeerimpressie voor ‘kleiner wonen', geeft niet de werkelijke situatie weer.
Impressie strandhuis

In Zandpoort kun je een bijzonder type vrijstaande woning bouwen: een strandhuisje. Zandpoort sluit in sfeer en karakter aan bij het gebied Duin. Er wordt een groene openbare ruimte gemaakt waarin allerlei duinen en duintjes worden aangelegd. Ook de beplanting past helemaal bij een duingebied. Onderdeel van een echt duingebied zijn strandhuisjes. In november 2018 zijn de 11 kavels van de 2e fase in verkoop gegaan. 

Kavelkaart 2e fase. Klik voor een vergroting

11 kavels voor kleiner wonen

De 11 strandhuisjes liggen rond een duin. Ze horen bij elkaar doordat ze allemaal een laag met kap zijn, ongeveer even groot en gevels in een lichte kleur hebben (zie ook het beeldkwaliteitsplan). Zoals bij echte strandhuisjes zijn ze opgetild ten opzichte van de omgeving (ongeveer 50 cm). Met een trapje van 3 treden bereik je de veranda aan de voorkant. Aan de achterzijde is een flink terras over de volle breedte met uitzicht op de duinen. Je woont hier vrijstaand in een mooie natuurlijke omgeving zonder dat je je eigen tuin hoeft te onderhouden. In het kavelpaspoort worden de uitstraling en bouwmogelijkheden opgenomen die specifiek bij de woonvorm ‘kleiner wonen’ horen.

Ontstaan van Zandpoort

Ontwikkelingen in Olympiakwartier. KLik voor een vergroting
Ontwikkelingen in Olympiakwartier

In 2017 is de aftrap gegeven voor de ontwikkeling van het nieuwbouwproject Zandpoort in de wijk Olympiakwartier West. Er komen in totaal circa 550 woningen. Dat wordt een mix van koopwoningen, sociale huurwoningen, vrije sector huurwoningen en zelfbouwkavels. Er komen in totaal 49 zelfbouwkavels waarop particulieren hun droomhuis zelf kunnen (laten) bouwen. De 38 kavels van de 1e fase liggen verspreid in het duinlandschap en zijn voor geschakelde huizen. Deze kavels zijn verkocht; een aantal zelfbouwers is inmiddels ook gestart met de bouw van hun droomhuis.

Meer informatie

  • Bekijk de website Zandpoort voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk, de sfeer en de verschillende woonmogelijkheden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief van IkbouwmijnhuisinAlmere. Dan komt het laatste nieuws vanzelf naar je toe.

Uw reactie