Kavels in Europakwartier

Europakwartier gezien vanaf Tribeca
Europakwartier gezien vanaf Tribeca

Europakwartier ligt pal achter de glooiende duinen in Almere Poort. De dijk en duinen schermen de wijk af van het IJmeer. Het groene Cascadepark omlijst de wijk aan de andere kant. De wijk heeft een ontspannen stedelijk karakter met veel appartementen in een ruime opzet. Door de combinatie met kantoren, scholen, buurtvoorzieningen en winkels is het een levendige wijk. Zelfbouw gaat hier verder en biedt je de keuze om voor jezelf of voor een ander te bouwen. Een vrij huis, rijhuis, herenhuis, appartement of hoekhuis.

Europakwartier heeft de kenmerken van een stad, maar heeft ook een nauwe verbinding met de omringende natuur. De duinen bieden mooie wandel- en fietsroutes naar het strand. Het Cascadepark, centraal in de wijk, is de plek waar bewoners elkaar ontmoeten, wandelen, sporten of picknicken. Het park heeft speelweides en biedt plaats voor kunst en cultuur.

Voorzieningen

De wijk leeft en heeft volop voorzieningen voor haar bewoners. De Europalaan is een stedelijke laan met aan weerszijden bovenwoningen met op de begane grond diverse winkels, ateliers, kantoren, horeca en een gezondheidscentrum. Ook voor basisscholen en voortgezet onderwijs hoeven bewoners de wijk niet uit. Alles is op loop- of fietsafstand. Ook het strand en de duinen; de ultieme plek voor ontspanning. Of dat nu is voor zwemmen, zonnen, een partijtje voetbal of een picknick. De bereikbaarheid is optimaal met de A6 om de hoek en NS-station Poort centraal in de wijk.

Een kavel! Hoe nu verder?

Bij zelfbouw bepaal je zelf wie je huis ontwerpt/bouwt. Je kunt kiezen voor een uniek huis, of een ontwerp dat al bestaat. Houd er in je begroting altijd rekening mee dat het totale kostenplaatje uit méér bestaat dan alleen een kavel en een ontwerp. Laat je over kosten altijd goed adviseren. Ga in gesprek met diverse professionals en vraag verschillende offertes aan! Zo voorkom je teleurstelling.

⇒ Wat wil ik bouwen?

Uw reactie