Kavels in Columbuskwartier

  • Rijwoningen aan de Marco Poloroute. Foto: Feenstra Fotografie

  • Vrijstaande woning aan de Vitus Beringstraat. Foto: Feenstra Fotografie

  • Zelfbouw aan het Vasco da Gamapad. Foto: Adrienne Norman

  • Projectmatige woningen in het Columbuskwartier. Foto: Adrienne Norman

  • Dierenweide Cascadepark

  • KlokHuis in het Cascadepark

Columbuskwartier is een plezierige woonwijk met  rustige straten en gezellige pleinen. Hier wordt rekening gehouden met gezinnen. Door de speels ingedeelde wijk slingert een autoluw kinderpad. Columbuskwartier ligt vlakbij het IJmeer, met aan de zuidkant de glooiende duinen van Almere Poort.

Die duinen bieden mooie wandel- en fietsroutes naar het strand. Rechts naast de wijk ligt het langgerekte Cascadepark, waar bewoners elkaar ontmoeten, wandelen, sporten of picknicken. Het park heeft speelweides en biedt plaats voor kunst en cultuur. En aan de noordkant loop je zo het bos Pampushout in.

Eind 2008 zijn de eerste huizen opgeleverd. Het wordt een wijk van duizend woningen, waarvan er meer dan honderd door toekomstige bewoners zelf worden gebouwd. De wijk is bijzonder geschikt voor mensen die het stedelijke graag willen combineren met het groen.

Voorzieningen

De wijk is grotendeels klaar en de voorzieningen ook. Columbuskwartier loopt over in Europakwartier. Het wijkwinkelcentrum Columbuskwartier is in 2016 opgeleverd. Ook zijn er winkels aan de Europalaan. Deze stedelijke laan in het Europakwartier heeft diverse winkels, ateliers, kantoren, horeca en een gezondheidscentrum. In de wijk liggen basisscholen, een peuterspeelzaal en kinderopvang. Voortgezet onderwijs is er in Europakwartier.  Alles is op loop- of fietsafstand, net als het strand en de duinen; de ultieme plek voor ontspanning. De bereikbaarheid is optimaal met de A6 om de hoek en NS-station Poort in de buurt.

Een kavel! Hoe nu verder?

Bij zelfbouw bepaal je zelf wie je huis ontwerpt/bouwt. Je kunt kiezen voor een uniek huis, of een ontwerp dat al bestaat. Houd er in je begroting altijd rekening mee dat het totale kostenplaatje uit méér bestaat dan alleen een kavel en een ontwerp. Laat je over kosten altijd goed adviseren. Ga in gesprek met diverse professionals en vraag verschillende offertes aan! Zo voorkom je teleurstelling.

⇒ Wat wil ik bouwen?

Uw reactie