16 kavels Vogelhorst juni 2023

De wijk Vogelhorst kenmerkt zich door de groene lanen met daarop aansluitend de korte doodlopende woonstraten. De kavels zijn ruim, de tuinen zijn groot en de omgeving is rustig. 

In Vogelhorst woon je op 10 minuten fietsen van voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en binnen een kwartier ben je met de bus op het station Almere centrum. 

Je woont hier heerlijk rustig, maar wel dicht bij 't Gooi, Amsterdam en alle winkels en horeca van Almere Stad.

Let op: Tegelijkertijd met deze loting worden er ook 30 kavels in Europakwartier Oost in Almere Poort geloot. Meer informatie over deze kavels vind je op de pagina over deze kavels

16 nieuwe kavels in Vogelhorst

Klik voor een vergroting
De locatie van de kavels in Vogelhorst

Op 14 juni 2023 worden er 16 kavels van Vogelhorst fase 2 Noord uitgegeven. Het gaat om de kavels aan de Strandloperlaan in Vogelhorst.

Alle kavels zijn bedoeld voor individuele zelfbouw, voor de bouw van één vrijstaande woning. De kaveloppervlakte van deze 16 kavels variëren in grootte van circa 656 m2 tot 915 m2. Er geldt een minimum BVO (aantal m2 vloeroppervlakte van de woning) voor deze kavels.

Hiernaast zijn er regels en eisen voor de bouw van de woning. Alle informatie lees je in de kavelpaspoorten en beeldkwaliteitsplan via de kavelkaart.

Inschrijfformulier loting

Waarom wonen in villapark Vogelhorst?

Vanwege de mooie huizen, het vele groen, de schitterende omgeving en de stad die dichtbij is. De wijk Vogelhorst kenmerkt zich door de groene lanen met de korte doodlopende woonstraten. Ontmoet elkaar in het groene hart van de wijk, waar een schitterend park gemaakt is met een mooie waterpartij en speelplaats. Van deze heerlijke plek om te spelen wordt door de kinderen uit de buurt dankbaar gebruikgemaakt.

De kavels zijn ruim, de tuinen zijn groot en de omgeving is rustig.

In Villapark Vogelhorst woon je in alle rust. Voorzieningen liggen net buiten de wijk, maar wel in de omgeving. Uw kinderen kunnen naar een van de basisscholen in de naastgelegen wijk Nobelhorst, waar ook een gezondheidscentrum en diverse horecagelegenheden zijn gevestigd. Voor de boodschappen kun je terecht bij de twee supermarkten in Oosterwold. Deze voorzieningen zijn op 10 à 15 minuten fietsen te bereiken.

Kortom, je woont hier heerlijk rustig in het groen, dicht bij veel voorzieningen.

 

Waar ligt Vogelhorst?

Villapark Vogelhorst ligt aan groene oostkant van Almere in stadsdeel Almere Hout. Hier fluiten de vogels je wakker en spot je op een rustige zondagochtend bevers, vossen en reeën. Elke dag voelt een beetje als vakantie. Vanuit de wijk zijn er wandel-, fiets- en ruiterpaden naar het Almeerderhout. Dit is een prachtig bosgebied waar het Kathedralenbos, het Waterlandse Bos en het Cirkelbos (aan het Gooimeer) onderdeel van uitmaken. Ieder bos heeft zijn eigen sfeer en eindeloos veel recreatiemogelijkheden. Golfclub Almeerderhout ligt tegen de wijk aan.

Vogelhorst ligt in het oostelijke deel van Almere.
Vogelhorst ligt in het oostelijke deel van Almere.

Planning

1) Dinsdag 30 mei: Start inschrijving*
Ben je geïnteresseerd in één van de kavels? Dit doe je middels het inschrijfformulier. Deze zal op de dag van inschrijving zichtbaar worden op deze pagina.

2) Maandag 5 juni: Informatieavond*
Omdat er speciale regels en eisen verbonden zijn aan de zelfbouwkavels, is er op maandag 5 juni van 16.00 uur tot 20.00 uur een informatieavond in de Kavelwinkel. Dit is een vrije inloop waar je al je vragen over deze kavels én over de kavels in Vogelhorst kunt stellen.

3) Maandag 12 juni: Sluiting inschrijving*
Op 12 juni om 9.00 uur sluit de inschrijving.

4) Woensdag 14 juni: Loting*
De loting vindt plaats op 14 juni bij de notaris.

5) Woensdag 14 juni: Uitslag*
Vanaf woensdag 14 juni verneem je of je bent ingeloot of niet.

* Let op: Genoemde data zijn onder voorbehoud.

Loting

De inschrijving voor deze kavels in Vogelhorst vindt plaats via een loting. Lees meer informatie over de lotingsprocedure. Goed om te weten: wanneer je bent uitgeloot, ontvang je de €1000,- inschrijfvergoeding terug. 

Interesse? Zo werkt de inschrijfprocedure:

Belangrijk!

Wil je een kavel kopen in Vogelhorst? Verdiep je dan goed in de regels, bouw en kosten. Laat je goed adviseren. Zo voorkom je verrassingen. Hier vind je alle belangrijke documenten over de kavels.

  • Kavelpaspoort: elke kavel heeft een eigen paspoort waarin alle bouwregels staan. Je vindt het kavelpaspoort op de Kavelkaart, als je op een willekeurige kavel klikt.
  • Kavelspecifieke documenten: bekijk alle aanvullende informatie van een kavel via de link 'Kavelspecifieke documenten' die weer onder elk kavelpaspoort staat.
  • Daaronder vind je de link naar de algemene documenten over zelfbouw.

Bekijk de kavelkaart

Uw reactie