15 kavels Vogelhorst november 2022

Op 11 november is de loting van 15 zelfbouwkavels in Vogelhorst in Almere Hout. 

De wijk Vogelhorst kenmerkt zich door de groene lanen met daarop aansluitend de korte doodlopende woonstraten. De kavels zijn ruim, de tuinen zijn groot en de omgeving is rustig. 

In Vogelhorst woon je op 10 minuten fietsen van voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en binnen een kwartier ben je met de bus op het station Almere centrum. 

Je woont hier heerlijk rustig, maar dicht bij 't Gooi, Amsterdam en alle winkels en horeca van Almere Stad.

15 nieuwe kavels in Vogelhorst

Locatie van de kavels ©Topshot

Op 11 november 2022 worden de eerste 15 kavels van Vogelhorst fase 2 Noord uitgegeven. Het gaat om de kavels aan het begin van de Koperwieklaan en de Matkoplaan in Vogelhorst.

Alle kavels zijn bedoeld voor individuele zelfbouw, voor de bouw van één vrijstaande woning. De kaveloppervlakte van deze 15 kavels variëren in grootte van circa 600 m2 tot 921 m2. Er geldt een minimum BVO (aantal m2 vloeroppervlakte van de woning) voor deze kavels.

Hiernaast zijn er regels en eisen voor de bouw van de woning. Alle informatie lees je in de kavelpaspoorten en beeldkwaliteitsplan via de kavelkaart.

De prijzen van de kavels variëren tussen € 265.000 tot € 318.000.

Waarom wonen in villapark Vogelhorst?

Vanwege de mooie huizen, het vele groen, de schitterende omgeving en de stad die dichtbij is. De wijk Vogelhorst kenmerkt zich door de groene lanen met de korte doodlopende woonstraten. Ontmoet elkaar in het groene hart van de wijk, waar een schitterend park gemaakt is met een mooie waterpartij en speelplaats. Van deze heerlijke plek om te spelen wordt door de kinderen uit de buurt dankbaar gebruikgemaakt.

De kavels zijn ruim, de tuinen zijn groot en de omgeving is rustig.

In Villapark Vogelhorst woon je in alle rust. Voorzieningen liggen net buiten de wijk, maar wel in de omgeving. Uw kinderen kunnen naar een van de basisscholen in de naastgelegen wijk Nobelhorst, waar ook een gezondheidscentrum en diverse horecagelegenheden zijn gevestigd. Voor uw boodschappen kun je terecht bij de twee supermarkten in Oosterwold. Deze voorzieningen zijn op 10 à 15 minuten fietsen te bereiken.

Kortom, je woont hier heerlijk rustig in het groen, dicht bij veel voorzieningen.

 

Waar ligt Vogelhorst?

Villapark Vogelhorst ligt aan groene oostkant van Almere in stadsdeel Almere Hout. Hier fluiten de vogels u wakker en spot u op een rustige zondagochtend bevers, vossen en reeën. Elke dag voelt een beetje als vakantie. Vanuit de wijk zijn er wandel-, fiets- en ruiterpaden naar het Almeerderhout. Dit is een prachtig bosgebied waar het Kathedralenbos, het Waterlandse Bos en het Cirkelbos (aan het Gooimeer) onderdeel van uitmaken. Ieder bos heeft zijn eigen sfeer en eindeloos veel recreatiemogelijkheden. Golfclub Almeerderhout ligt tegen de wijk aan.

Vogelhorst ligt in het oostelijke deel van Almere.
Vogelhorst ligt in het oostelijke deel van Almere.

Planning

1) Maandag 31 oktober: Start inschrijving*
Ben je geïnteresseerd in één van de kavels? Inschrijven voor de loting doe je middels het inschrijfformulier. Deze zal op de dag van inschrijving zichtbaar worden op deze pagina.

2) Maandag 31 oktober: Informatieavond 17.00 - 20.00 uur 
Op maandag 31 oktober organiseren wij een informatieavond om een antwoord te geven op al jouw vragen over de kavels in Vogelhorst. Tussen 17.00 en 20.00 uur staan de zelfbouwadviseurs in de kavelwinkel voor je klaar.

3) Maandag 7 november: Sluiting inschrijving*
Op 7 november 2022 om 17:00 uur sluit de inschrijving.

4) Vrijdag 11 november: Loting*
De loting vindt plaats op 11 november bij de notaris.

5) Vanaf vrijdag 11 november: Uitslag*
Vanaf 11 november verneem je of je bent ingeloot of niet.

* Let op: genoemde data zijn onder voorbehoud.

Loting

De inschrijving voor deze kavels in Vogelhorst vindt plaats via een loting. Lees meer informatie over de lotingsprocedure. Goed om te weten: wanneer je bent uitgeloot, ontvang je de €1000,- inschrijfvergoeding terug. 

Interesse? Zo werkt de inschrijfprocedure:

Belangrijk!

Wil je een kavel kopen in Vogelhorst? Verdiep je dan goed in de regels, bouw en kosten. Laat je goed adviseren. Zo voorkom je verrassingen. Hier vind je alle belangrijke documenten over de kavels.

  • Kavelpaspoort: elke kavel heeft een eigen paspoort waarin alle bouwregels staan. Je vindt het kavelpaspoort op de Kavelkaart, als je op een willekeurige kavel klikt.
  • Kavelspecifieke documenten: bekijk alle aanvullende informatie van een kavel via de link 'Kavelspecifieke documenten' die weer onder elk kavelpaspoort staat.
  • Daaronder vind je de link naar de algemene documenten over zelfbouw.

Bekijk de kavelkaart

Uw reactie