Bouwen in Villapark Vogelhorst

 • Schapen in Almere Hout

 • Uw droomhuis in Villapark Vogelhorst?

 • Foto: Feenstra Fotografie

 • Luchtfoto mei 2014. Foto: Top-Shot.nl

 • Vogelhorst vanaf het water. Foto: Feenstra Fotografie

 • Vrijstaande woningen aan een hofje. Foto: Feenstra Fotografie

 • Woning aan de Kramsvogellaan. Foto: Feenstra Fotografie

 • Vrijstaande woning in Vogelhorst. Foto: Martijn van den Dobbelsteen

 • Natuur is overal aanwezig in Vogelhorst. Foto: Martijn van den Dobbelsteen

 • Woning aan de Kramsvogellaan. Foto: Maarten Feenstra

 • Het Kathedralenbos

Het gaat goed met de verkoop van zelfbouwkavels en nieuwbouwhuizen. Nu de woningmarkt weer is aangetrokken, stromen veel Almeerders door naar deze villawijk. Hier woon je tussen uitgestrekte velden en bestaand bos. Groene lanen en korte woonstraten geven het villapark een dorps karakter. De wijk wordt omarmd door waterpartijen met een meertje als middelpunt. 

Nieuwe kavels

De 2e fase van Vogelhorst is sinds mei 2019 in verkoop. Het gaat in totaal om 33 nieuwe kavels.
Lees meer over de uitgifte van nieuwe kavels in Vogelhorst.

Landelijk wonen tussen het groen

De kavels zijn ruim, de tuinen zijn groot en de omgeving is rustig en ruim. Maar ook dicht bij de stad en midden in Nederland. Zelfbouwers in Vogelhorst kiezen bewust voor het vrije én vrijstaande wonen. Het omringende groen vergroot die buitenruimte nog eens extra. Kinderen spelen hier heerlijk buiten, groeien op tussen slootjes en bospaden. Het ultieme buiten wonen. Er rijdt vrijwel alleen bestemmingsverkeer. Via de zijlanen en een wandelpad of bruggetje loop je zo het groen in. 

Kavels, ook voor twee-onder-een-kapwoning of bungalow

Je vindt hier kavels van 500 m2 tot 1000 m2 met een kavelprijs vanaf zo'n € 225.000. Je kunt kiezen voor een kavel voor een vrijstaand huis, maar het is op kavels groter dan 800 m2 ook mogelijk om een twee-onder-een-kapwoning te realiseren. Aan de zijlanen het mogelijk is om een gelijkvloerse bungalow te bouwen.

Naast zelfbouw zijn er ook villa's beschikbaar in diverse nieuwbouwprojecten. Kijk voor meer informatie op het platform Villapark Vogelhorst.

Voorzieningen

De Landgoedwinkel op Stadslandgoed De Kemphaan past met haar biologische producten helemaal bij de wijk. Net als de biologische boerenmarkt op zaterdagochtend. Bewoners kunnen voor overige voorzieningen zoals winkels, horeca, gezondheidscentrum en basisscholen onder andere terecht in Almere Haven. Daar is ook een manege gevestigd. Golfbaan Almeerderhout ligt praktisch in de achtertuin van Vogelhorst. De voorzieningen in de naastgelegen wijk Nobelhorst komen op gang. Er is een Huisartsenpraktijk NobelhorstSterrenschool Het Universum en basisschool De Verwondering is in 2018 van start gegaan. Voor een maaltijd kun je terecht bij pannenkoekenrestaurant Smullen en Spelen mét grote speeltuin. En met de auto is eigenlijk alles dichtbij. Zowel naar ’t Gooi als naar het stadscentrum is het hooguit een kwartiertje rijden.

Een kavel! Hoe nu verder?

Bij zelfbouw bepaal je zelf wie je huis ontwerpt/bouwt. Je kunt kiezen voor een uniek huis, of een ontwerp dat al bestaat. Houd er in je begroting altijd rekening mee dat het totale kostenplaatje uit méér bestaat dan alleen een kavel en een ontwerp. Laat je over kosten altijd goed adviseren. Ga in gesprek met diverse professionals en vraag verschillende offertes aan! Zo voorkom je teleurstelling.

⇒ Wat wil ik bouwen?