Nobelhorst

Nobelhorst is een dorp in een stad. Pal naast het bos, op een steenworp van het centrum van Almere Stad. Statige herenhuizen, houten buurtschuren, een écht maïsdoolhof, een pannenkoekenhuis met kinderboerderij: Nobelhorst heeft het allemaal.

Wil je groter wonen? Of in een rustigere buurt wonen? Deze plek is perfect voor jou en je gezin. Je vindt hieronder alle beschikbare kavels, waarop je een uniek huis kunt bouwen dat voldoet aan al je woonwensen.

Welkom in Nobelhorst

Kavels in Nobelhorst (1)
Kavels in Nobelhorst (2)
Kavels in Nobelhorst (3)
Kavels in Nobelhorst (4)
Kavels in Nobelhorst (5)

Landelijk wonen
Nobelhorst ligt in het stadsdeel Almere Hout: dé plek waar anderen heengaan in hun vrije tijd. U woont hier in een schilderachtig landschap. Omgeven door heesters, loofbossen en zacht glooiende weilanden. Rust, ruimte en groen - naast een stadcentrum met alle voorzieningen.

Kindvriendelijke buurt
Nobelhorst heeft een kinderopvang en basisschool. En ook niet geheel onbelangrijk: leuke attracties. Denk aan een speeltuin waar je kind kan schommelen en klimmen. Een maïsdoolhof waarin de kleintjes kunnen verdwalen. Een pannenkoekenhuis waar ze kunnen smullen.

Buurtschap = zeggenschap
Ga je een huis bouwen in Nobelhorst? Dan word je lid van een buurtschap. Bewoners in een buurtschap krijgen gezamenlijk een stuk grond van ca. 1.000 m2. Bijvoorbeeld voor een moestuin of kas. Je richt je buurt dus zelf in. Daarnaast biedt een buurtschap schaalvoordelen.

Duurzaam & voordelig
De woningen in Nobelhorst zijn energiezuinig tot energieneutraal. De woningen verbruiken weinig energie én wekken vaak zelf energie op (bijvoorbeeld via zonnepanelen). Daarnaast zorgt de gemeente voor extra energieopwekking op wijkniveau, via bijvoorbeeld biogas en windenergie.

Volop in ontwikkeling
Nobelhorst groeit buurtje voor buurtje. De wijk telt momenteel 14 buurtjes, circa 600 inwoners en ruim 20 ondernemingen. Nobelhorst is een samenwerking tussen gemeente Almere en Ymere.

Voorzieningen

 • Gezondheid: huisartsenpraktijk met apotheek, tandarts, fysiotherapie, verloskundige en thuiszorg.
 • Kinderen: kinderopvang, 2 basisscholen, speeltuin en maïsdoolhof.
 • Horeca: pannenkoekenhuis en vegetarisch eetcafé.
 • Beweging: sporthal en yoga.
 • Winkels: meubelmaker, PostNL, kapper, pedicure en meer.
 • Openbaar vervoer (OV): bus 25 en buurtbus 525 brengen je van Nobelhorst naar Sallandsekant. Hier kun je overstappen op de verschillende lijnen door Almere.
 • Activiteiten in de buurt: winkelcentrum van Almere Stad en Almere Buiten, stadslandgoed de Kemphaan (met o.a. een klimbos, Almere Jungle en Stichting AAP), boerenmarkt, golfbaan, fietsroutes, wandelroutes en (in de toekomst) een kanoroute.

Belangrijk!

Wil je een kavel kopen in Nobelhorst? Verdiep je dan goed in de regels, bouw en kosten. Laat je goed adviseren. Zo voorkom je verrassingen. Hier vind je alle belangrijke documenten over de kavels in het buurtje Het Klooster (veld 15).

 • Kavelpaspoort: elke kavel heeft een eigen paspoort waarin alle bouwregels staan. Je vindt het kavelpaspoort op de Kavelkaart, als je op een willekeurige kavel klikt.
 • Kavelspecifieke documenten: bekijk alle aanvullende informatie van een kavel via de link 'Kavelspecifieke documenten' die weer onder elk kavelpaspoort staat.
 • Daaronder vind je de link naar de algemene documenten over zelfbouw.

Gemeente Almere

 • U kunt kavels rechtstreeks kopen bij de gemeente
  De Kavelwinkel op het gemeentehuis geeft gratis en deskundig bouwadvies.
 • Almere is dé snelst groeiende stad van Nederland
  Een huis bouwen in Almere kan een erg slimme investering zijn.
 • 3x op rij verkozen tot Beste Binnenstad
  Het centrum van Almere Stad won deze award in 2017, 2018 en 2019.
 • De nummer 1 zelfbouwstad van Nederland
  Almere heeft de meeste onbebouwde (lees: beschikbare) grond van het land.
Uw reactie