Bouwen in Nobelhorst

In Almere Hout ontstaat buurtje voor buurtje een compleet nieuw dorp. Nobelhorst! Ideaal gelegen tussen bos en weiland, dé kans om dorps te wonen in Almere. Wat dacht je van een huis in jaren 30-stijl, met een kap, sfeervolle woonkeuken en een karakteristieke erker? Je krijgt alle ruimte om zelf je woning en/of bedrijf te bouwen, of samen met anderen in een bouwgroep je idee uit te voeren. En de bewoners mogen meedenken over de inrichting en het beheer van de wijk. Daarmee komt de buurt gezamenlijk tot leven.

Nobelhorst in ontwikkeling

In Nobelhorst wordt druk gebouwd. Inmiddels zijn er in Nobelhorst zo'n 600 inwoners en ruim 20 ondernemingen (maatschappelijk en commercieel). De verschillende buurtjes bieden uiteindelijk ruimte aan 4.000 woningen, waarvan een derde voor zelfbouw. Er zijn kavels in verschillende maten en smaken. Voor vrijstaande woningen, tweekappers en rijwoningen, variërend van 151 tot 580 m2. Nobelhorst is een samenwerking tussen de gemeente Almere en woningcorporatie Ymere. 

Voorzieningen

Groen en duurzaam

Het dorp heeft een bestaand bos van 75 hectare en krijgt een eigen kanoroute. Dwars door de wijk loopt de Ontmoetingsroute: een brede route voor fietsers, wandelaars en skaters die de buurten en voorzieningen met elkaar verbindt. De wijk wordt klimaatneutraal, wat betekent dat de woningen zo min mogelijk energie verbruiken en het liefst zelf energie opwekken (bijvoorbeeld via zonnepanelen). Op wijkniveau wordt gezorgd voor extra energieopwekking door bijvoorbeeld biogas en windenergie te gebruiken.

Buurtschap

Wanneer je in Nobelhorst gaat wonen, word je automatisch lid van een buurtschap. Bewoners in een buurtschap krijgen hun eigen buurtkavel van ca. 1.000 m2 voor bijvoorbeeld een moestuin, een kas of speelplaats. Hiermee krijg je de mogelijkheid om zelf je eigen buurt en leefomgeving te beheren en vorm te geven, zowel qua budget als in de uitvoering. De leden betalen eenmalig entreegeld en een maandelijkse bijdrage. Daarnaast biedt samenwerking schaalvoordelen: samen diensten of producten inkopen, zoals energie, interieurinrichting, tuinmateriaal of collectieve service.

Meer informatie vind je op de pagina Buurtschap op Nobelhorst.nl, en in de brochure Buurtschappen in Nobelhorst.

Informatieschuur Nobelhorst

Wil je zien hoe Nobelhorst eruitziet? Kom een keer kijken en kom ook langs in de Informatieschuur van Nobelhorst. Hier kun je terecht voor meer informatie over de wijk, vragen en natuurlijk om ideeën op te doen.

De informatieschuur is meerdere keren per week geopend:

- iedere vrijdag van 14:00- 17:00 uur
- iedere zaterdag en de laatst zondag van de maand van 10:00 14:00 uur

Een kavel! Hoe nu verder?

Bij zelfbouw bepaal je zelf wie je huis ontwerpt/bouwt. Je kunt kiezen voor een uniek huis, of een ontwerp dat al bestaat. Houd er in je begroting altijd rekening mee dat het totale kostenplaatje uit méér bestaat dan alleen een kavel en een ontwerp. Laat je over kosten altijd goed adviseren. Ga in gesprek met diverse professionals en vraag verschillende offertes aan! Zo voorkom je teleurstelling.

⇒ Wat wil ik bouwen?

Rondleiding Nobelhorst

Wil je graag de verschillende buurten ontdekken van Nobelhorst? Maak gebruik van de rondleiding en ontdek het dorp van Almere!

Download de rondleiding door Nobelhorst