Kavels De Brouwerij en De Boerderij

Ontwerp: Livingstone
Ontwerp: Livingstone

Ben je op zoek naar een kavel in Nobelhorst? In november 2018 zijn 32 nieuwe kavels voor vrijstaande woningen in de nieuwe buurtjes De Boerderij en De Brouwerij in verkoop gegaan. Hier krijg je de kans om te wonen aan het water. Ook komen er 4 kavels voor kleiner wonen en er is een themakavel. 

Over De Brouwerij

klik voor een vergroting
kaart De Brouwerij

De Brouwerij wordt een stoere nieuwe buurt met een industriële sfeer. Vroeger had bijna elk dorp zijn eigen brouwerij. In het buurtje 'De Brouwerij' proef je die geschiedenis! Alle 11 zelfbouwkavels in de Brouwerij liggen aan het water, de meeste kavels hebben ook een tuin op het zuiden. De kans om te gaan wonen met het ultieme vakantiegevoel! De kavelgroottes variëren hier van 324 - 470 m2, prijzen liggen tussen de € 195.000 en € 220.000.

 

Kavelinformatie De Brouwerij

Over De Boerderij

Klik voor een vergroting
Kaart De Boerderij

Aan de Dorpsroute door Nobelhorst en de boerensloot komt de nieuwe buurt De Boerderij. In dit gezellige groene buurtje komt er naast een weiland met een grote rode beuk een natuurlijke speelplek voor kinderen. De vaarroute door Nobelhorst loopt langs De Boerderij. Hier komen 17 kavels, bijna allemaal aan het water. De kavelgroottes variëren van 137 - 462 m2, prijzen liggen tussen de € 80.000 en € 230.000. 

Klein(er) wonen

In De Boerderij komen ook 4 kavels in verkoop voor klein(er) wonen. De kavelgrootte is circa 145 m2, prijzen variëren tussen de € 80.000 en € 89.000. Deze kavels liggen niet aan het water. In het kavelpaspoort worden de uitstraling en bouwmogelijkheden opgenomen die specifiek bij deze woonvorm horen.

De BouwExpo Tiny Housing in 2017 heeft laten zien dat kleine woonvormen in Nederland volop in de belangstelling staan. Klein wonen als levenswijze waarbij financiële vrijheid, een kleine ecologische footprint en wonen met gelijkgestemden vaak centraal staat. In de ontwikkeling van nieuwe gebieden wordt het programma klein(er) wonen op kleine schaal meegenomen. Begin 2018 zijn in het buurtje De Hoeve de eerste 4 kleinere kavels in verkoop gegaan. 

Themakavel

Binnen het buurtje De Boerderij ligt ook een themakavel: de kap- of hooibergwoning. Hiervoor gaat een extra ontwerpopgave gelden, die nog verder wordt uitgewerkt. Deze kavel ligt niet aan het water. 

Kavelinformatie De Boerderij

Kavelspecifieke documenten

Meer weten?

-Voorzieningen Nobelhorst en ontwikkeling van de wijk
- Nobelhorst heeft een eigen site: Nobelhorst.nl
- Lees verhalen uit Nobelhorst in het blog Nobelsleven.nl

Folder De Brouwerij

Folder De Boerderij

Folder De Boerderij

De Boerderij: "knus en groen"

Landschapsontwerp Annette Hospes

Lees het interview met Annette Hospes-Verhage, die als landschapsontwerper aan Nobelhorst werkt.