Bouw jouw eigen droomhuis in Nobelhorst

Lijkt Nobelhorst jou een leuke wijk om te wonen? En heb jij zelf een idee hoe je huis eruit moet komen te zien? Dan is zelfbouw iets voor jou. De basisingrediënten bij zelfbouw zijn je totale budget, de zelfbouwkavel, het ontwerp van je huis en wie het gaat bouwen. Voor het recept zelfbouw heb je verder nodig: tijd voor een nieuwe hobby (je huis bouwen!), knopen doorhakken (je moet veel keuzes maken) en een portie geduld (het duurt zo’n 1,5 tot 2 jaar). En dan… krijg je de sleutel van jouw eigen droomhuis. Start met een afspraak in de Kavelwinkel om je op weg te helpen. 

Bepaal je budget

Het is belangrijk dat je weet wat je kunt lenen als je zelf gaat bouwen. Maak daarom altijd eerst een afspraak met een financieel adviseur of hypotheekadviseur. Je krijgt te maken met de kosten van de grond, de bouwkosten van je huis, maar ook allerlei bijkomende kosten (o.a. afsluiten van je hypotheek, notariskosten, aansluitkosten voor water en elektriciteit en de inrichting van je huis en tuin).

Kies je kavel

Zelfbouw begint met het kiezen van je kavel. Op de Kavelkaart kun je zien welke kavels nog beschikbaar zijn. Klik op stadsdeel Almere Hout en dan op Nobelhorst voor een overzicht van de kavels in Nobelhorst. Als je inzoomt op een kavel kun je het ‘kavelpaspoort’ bekijken. Hierin staat precies wat je wel/niet op een kavel mag bouwen. Als je een kavel op het oog hebt, kun je die zelf digitaal reserveren met je DigiD. Maar je kunt ook eerst een afspraak maken in de Kavelwinkel.

Ontwerp je huis

Heb je al ideeën voor jouw droomhuis? Wat dacht je van een huis in jaren dertig stijl, met houten veranda, een sfeervolle woonkeuken en een karakteristieke erker? Jouw woonwensen zet je op een rij in een Programma van Eisen. Je kunt zelf kiezen wie je huis ontwerpt. Als je een architect wilt inschakelen kun je echt voor maatwerk gaan. Misschien wil je liever een mooi ontwerp uit een catalogus, dat kun je vaak ook nog aanpassen aan jouw specifieke wensen.

Bouwbegeleiding helpt

Zelf een huis laten bouwen is voor niemand dagelijks werk en het duurt zo’n twee jaar voor het klaar is. Je moet veel organiseren, gesprekken voeren en keuzes maken. Welke materialen wil je in je huis, hoe wordt de indeling en hoe ziet de binnen- en buitenkant van je huis er straks uit? Wie ontwerpt en wie bouwt je huis? Gelukkig kun je kiezen voor bouwbegeleiding door een bouwbegeleider of een architect.

Maak een afspraak in de Kavelwinkel!

De Kavelwinkel zit in het stadhuis van Almere. De adviseurs van de Kavelwinkel begrijpen dat je eigen huis bouwen een uitdaging is en geven je graag houvast en advies. Maak digitaal een afspraak voor een informatief gesprek op een dag en tijdstip dat het jou goed uitkomt.
Nieuwsgierig hoe de Kavelwinkel en de adviseurs eruitzien?

Informatieschuur Nobelhorst

Wil je zien hoe Nobelhorst eruitziet? Kom een keer kijken en kom ook langs in de Informatieschuur van Nobelhorst, die 2 à 3 keer per week open is voor meer informatie over de wijk, vragen en natuurlijk om ideeën op te doen. Of lees meer over de voorzieningen in Nobelhorst en de ontwikkeling van de wijk.