12 kavels veld 17 'De Eilanden & Het Dorpshart'

Op 24 november heeft de loting van 32 kavels van Nobelhorst veld 17 plaatsgevonden. Tijdens deze loting zijn niet alle kavels vergeven. Wij bieden deze kavels op 9 januari 2023 opnieuw aan. 

De procedure van het uitgeven van de kavels zal dit keer anders zijn dan dat wij normaal gesproken doen.

Op dit moment is de Kavelwinkel bezig met een nieuwe website en kavelkaart. Hierdoor kunnen wij de kavels niet via de kavelkaart aanbieden. Daarom hebben we gekozen om de kavels fysiek in de Kavelwinkel te laten reserveren. 

 

Let op: Alle kavels zijn gereserveerd. 

Hoe reserveer je een kavel?

Op maandag 9 januari 2023 ben je van 17:00 uur tot 20:00 uur welkom in de Kavelwinkel in het Stadhuis.

Bij binnenkomst in de Kavelwinkel neem je plaats in de rij. De eerste in de rij heeft de keuze uit de op dat moment beschikbare kavels. De eerstvolgende kan vervolgens kiezen uit de overgebleven kavels. Dit herhaalt zich totdat alle kavels gereserveerd zijn óf totdat er geen geïnteresseerden meer in de rij staan. Om 20:00 uur sluit de wachtrij.

Indien er op dat moment nog beschikbare kavels zijn, kunnen die tijdens de reguliere inloopmomenten in de Kavelwinkel, op dinsdagen en donderdagen vanaf 10 januari 2023 tussen 13:00 uur en 16:30 uur, gereserveerd worden. Wij hanteren hiervoor het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.
Het aanbod aan overgebleven kavels is vanaf 10 januari te zien op de kavelkaart.

Let op: Vergeet niet om het paspoort of de ID-kaart mee te nemen. Deze moeten ook voor de mede gegadigde meegenomen worden.

12 kavels in Nobelhorst veld 17

Klik voor een vergroting

De volgende 12 kavels worden opnieuw aangeboden: 

 • NH4747 - € 275.000,-
 • NH4795 - € 283.500,-
 • NH4799 - € 283.500,-
 • NH4796 - € 285.000,-
 • NH4794 - € 285.000,-
 • NH4787 - € 290.000,-
 • NH4745 - € 290.000,-
 • NH4746 - € 292.500,-
 • NH4748 - € 295.000,-
 • NH4791 - € 302.500,-
 • NH4790 - € 307.500,-
 • NH4789 - € 310.000,-

De kavels zijn bedoeld voor de bouw van één vrijstaande woning. De kaveloppervlaktes variëren in grootte van circa 244 m2 tot 336 m2. De prijzen van de kavels variëren tussen €275.000 tot €310.000.

Er zijn regels en eisen voor de bouw van een woning op de kavel. Deze regels en eisen lees je in de kavelpaspoorten en beeldregieplan.

Bekijk de kavels en lees alle informatie over de kavels via de kavelkaart.

Belangrijke informatie over het reserveren van een kavel

Je kunt één kavel reserveren. Dit is alleen mogelijk wanneer er op het moment van reserveren geen reserveringsovereenkomst voor een andere kavel loopt met de gemeente Almere.

De optie op een zelfbouwkavel is uitsluitend toegestaan voor zelfbewoning. Om de reservering van een zelfbouwkavel niet geheel vrijblijvend te laten zijn, betaal je een inschrijfvergoeding van € 1.000,. Dit doe je door bij het reserveren ter plekke € 1.000,- over te maken naar de rekening van de gemeente Almere o.v.v. Inschrijfvergoeding kavelnummer. 

Bij het aangaan van de reservering krijg je van ons het rekeningnummer waar de inschrijfvergoeding direct naar overgemaakt moet worden. Vervolgens voorzie je ons binnen 2 dagen van een betaalbewijs door deze te mailen naar reserveren@almere.nl

Wanneer je de kavel reserveert, kan er een mede-gegadigde uit het huishouden (of toekomstig te vormen huishouden) op de reserveringsovereenkomst opgenomen worden. Bedenk dus van tevoren goed wie degene(n) in het huishouden is (zijn) die de reservering wenst (wensen) te nemen.

Je dient de reserveringsovereenkomst ter plekke te ondertekenen. Hierna zal ook de Gemeente de reserveringsovereenkomst ondertekenen. Je ontvangt binnen 5 werkdagen een door alle partijen ondertekend exemplaar via jouw Mijnalmere. Indien je besluit de kavelreservering te willen annuleren, vervalt de inschrijfvergoeding van € 1.000,- volledig aan de gemeente. 

De gemeente hanteert géén reserve- of belangstellendenlijst. 

De gemeente vernietigt de betaalbewijzen van de betaalde inschrijfvergoeding uiterlijk 4 weken na de reserveringsdatum. 

Veld 17 ©Topshot
Veld 17 ©Topshot

Veld 17 in Nobelhorst

De 12 kavels liggen in veld 17. Dit veld bestaat uit het dorpshart en de eilanden. 

Het dorpshart

In Het Dorpshart woon je rondom het dorpsplein: dé ontmoetingsplek van deze buurt. Het dorpsplein is een heerlijk plein dat wordt omringd door bomen. Op het plein zelf is er ruimte voor een buurttafel met zitjes én een kiosk waar je in de toekomst bijvoorbeeld koffie met iets lekkers kunt halen. Kinderen spelen hier op het gras, terwijl de ouders op het bankje onder de buurtboom even bijpraten. Hier zit je met mooi weer heerlijk samen met de buren voor de deur te kletsen. Verderop in het buurtje is een groene speelplek aan het water.

De Eilanden

In De Eilanden woon je op een van de twee eilanden, omringd door water. Centraal door dit buurtje loopt de groene oever en vind je de bomenweide met in de toekomst prachtige grote bomen. Hier spelen kinderen heerlijk in het gras en kun je op een zonnige dag picknicken in de schaduw. De huizen in De Eilanden hebben veelal een tuin aan het water en op een aantal plekken een fijne veranda voor de deur. Zo heb je altijd de verbinding met het water!

Waar liggen de Eilanden en het Dorpshart?

Belangrijk!

Wil je een kavel kopen in Nobelhorst? Verdiep je dan goed in de regels, bouw en kosten. Laat je goed adviseren. Zo voorkom je verrassingen. Hier vind je alle belangrijke documenten over de kavels.

 • Kavelpaspoort: elke kavel heeft een eigen paspoort waarin alle bouwregels staan. Je vindt het kavelpaspoort op de Kavelkaart, als je op een willekeurige kavel klikt.
 • Kavelspecifieke documenten: bekijk alle aanvullende informatie van een kavel via de link 'Kavelspecifieke documenten' die weer onder elk kavelpaspoort staat.
 • Daaronder vind je de link naar de algemene documenten over zelfbouw.

Bekijk de kavelkaart

Plattegrond Nobelhorst

Klik voor een vergroting

Brochure de Eilanden

Klik om de brochure te lezen

Brochure Het Dorpshart

Klik om de brochure te lezen
Uw reactie