Landgoed Overgooi

 • Foto: Feenstra Fotografie

 • Villa aan het Kooibos. Foto: Martijn Steiner Lovisa

 • Foto: Martijn Steiner Lovisa

 • Luchtfoto augustus 2014. Foto: Top-Shot.nl

 • Villa aan het Slotbos. Foto: Martijn Steiner Lovisa

 • Foto: Martijn Steiner Lovisa

 • Rietvilla aan het Loetbos. Foto: Martijn Steiner Lovisa

 • Villa aan het Slotbos. Foto: Martijn Steiner Lovisa

 • Villa aan het Echobos. Foto: Feenstra Fotografie

 • Cluster De Rode Beuk aan het Stamerbos. Foto: Martijn Steiner Lovisa

 • Foto: Maarten Feenstra

Landgoed Overgooi is de meest exclusieve villawijk van Almere en ligt aan het Gooimeer. Het is een landgoed middenin een groen polderlandschap, door bos omlijst, aan de overkant van ‘t Gooi. De klassiek-moderne wijk heeft brede lanen, rustige woonstraten, statige bomen en riante kavels van 1.500 – 5000 m2. Er staan grote, zelfgebouwde villa’s, onder architectuur gebouwd.

Woonkwaliteit, ruimte en rust

Dat is waar Landgoed Overgooi voor staat. Zelfbouwers kunnen hier in alle vrijheid hun eigen woon- en leefomgeving creëren. De wijk heeft een mooie en chique uitstraling. Landschapspark De Overgooischezoom verbindt de verschillende buurten van de wijk.

Natuur is volop aanwezig in Overgooi: de boswachterij Almeerderhout die bestaat uit het Waterlandse bos, Cirkelbos, Weteringpark, landschapskunstwerk de Groene Kathedraal en Stadslandgoed De Kemphaan. Een dagje golfen kan vrijwel in de eigen achtertuin bij Golfbaan Almeerderhout. Paardenliefhebbers kunnen terecht bij manege Ruitersportvereniging Almere, die tegen de wijk aan ligt.

Voorzieningen

Voor voorzieningen zoals winkels, gezondheidscentrum en scholen kunnen bewoners in de nabije omgeving terecht. Voor de dagelijkse boodschappen is er ruim aanbod van winkels in de dorpse kern van Almere Haven. De Landgoedwinkel op Stadslandgoed De Kemphaan biedt op fietsafstand biologische producten aan, net als op de biologische boerenmarkt op zaterdagochtend. Maar Overgooi ligt ook centraal; op nog geen 15 minuten rijden zijn het stadscentrum van Almere Stad en ’t Gooi bereikbaar. Alles binnen handbereik, om nadien weer terug te keren naar de rust en ruimte thuis in Overgooi.

Over de kavels

Brede lanen en veelal onder architectuur zelfgebouwde villa’s kenmerken de exclusieve wijk. Overgooi is eind jaren 90 gestart en sindsdien zijn er circa 150 villa’s gerealiseerd. Op de Kavelkaart vind je de actuele (verkoop)status van de kavels in Overgooi.

Bij de bomen aan het Stamerbos speelt de essentaksterfte. In de toekomst worden de zieke essen vervangen door een andere boomsoort op een andere locatie.

Clusterkavels

In Overgooi is het mogelijk om een cluster te realiseren: een grote villa met meerdere wooneenheden. Je kunt daarbij denken aan de grote, oude villa's die tegenwoordig meerdere appartementen huisvesten. Clusterkavels kunnen langs de dijk en langs de lanen liggen. Kijk op de Kavelkaart naar de beschikbaarheid. Je bouwt een hoofdgebouw met meerdere woningen (vergelijkbaar met een appartementencomplex). De uiteindelijke bewoners reserveren de kavels (i.v.m. de zelfbewoningsverplichting).

Een kavel! hoe nu verder?

Bij zelfbouw bepaal je zelf wie je huis ontwerpt/bouwt. Je kunt kiezen voor een uniek huis, of een ontwerp dat al bestaat. Houd er in je begroting altijd rekening mee dat het totale kostenplaatje uit méér bestaat dan alleen een kavel en een ontwerp. Laat je over kosten altijd goed adviseren. Ga in gesprek met diverse professionals en vraag verschillende offertes aan! Zo voorkom je teleurstelling.

⇒ Wat wil ik bouwen?

Vind je kavel in Overgooi

Bankje in Overgooi. Foto: Feenstra Fotografie
De Overgooischezoom. Foto: Feenstra Fotografie
Golfbaan Almeerderhout. Foto: Gerard van Hees
De Overgooischezoom. Foto: Feenstra Fotografie
Foto: Feenstra Fotografie
Uw reactie