Kavels in Stripheldenbuurt

  • Vrijstaande woning aan de Dagobertstraat. Foto: Feenstra Fotografie

  • Mogelijke woning in de Stripheldenbuurt. Foto: Feenstra Fotografie

  • Stripheldenbuurt in 2014. Foto: Top-Shot.nl

  • Vrijstaande woning in de ecologische wijk De Buitenkans. Foto: Feenstra Fotografie

  • Deze woning is een houtskeletbouw. Foto: Feenstra Fotografie

  • Andere woningen op De Buitenkans. Foto: Martijn Steiner Lovisa

  • Het vernieuwde winkelcentrum van Almere Buiten. Foto: Feenstra Fotografie

  • Bezoekerscentrum De Oostvaardersplassen. Foto: Feenstra Fotografie

  • Wilde runderen in het natuurgebied. Foto: Feenstra Fotografie

In de Stripheldenbuurt zijn sinds 2012, in meerdere fases, kavels in de Douwe Dabbertstraat in verkoop gegaan. De Stripheldenbuurt is een wijk die al grotendeels klaar is voor haar bewoners. De kavels liggen middenin de wijk, aan het water en langs een bestaande groenstrook met bomen. Alle kavels zijn op dit moment gereserveerd of verkocht.

Kavels op een schiereiland of boskavels

Het zijn kavels voor vrijstaande woningen, in een rij of geschakeld. Ze liggen aan een langgerekte strook, centraal gelegen in de Stripheldenbuurt.

• Op de kavels op de schiereilanden (350-450 m2) bouw je een vrijstaande woning aan het water. De woningen mogen tot de waterlijn gebouwd worden. Aan de zijkant van het eiland heeft elke kavel 4 meter breed uitgeefbaar water voor een sloep of steiger bij je tuin.

• Op de boskavels langs de groene bomenstrook wordt gevarieerd gebouwd. De kaveldiepte is 25 meter. De kavels kijken aan de voorkant uit op het water. 

De woonomgeving is rustig en kindvriendelijk. Groen, waterrijk en ruim van opzet. Bewoners kunnen hier letterlijk buiten leven. Zwemmen in de zomer of schaatsen in de winter. De bruggen zijn hoog genoeg voor een dagje varen in eigen stad, vanuit de wijk zo de polder in. Speelmogelijkheden zijn er in overvloed, zoals het natuurspeeleiland: garantie voor uren speelplezier. Ook voor de uitgestrekte natuur hoeven de bewoners niet ver: de Oostvaardersplassen liggen binnen handbereik.

Voorzieningen

De Stripheldenbuurt heeft een compleet aanbod aan voorzieningen, met drie basisscholen, kinderopvang en een buurtcentrum. Het aanbod in de naastgelegen wijken maakt het keuzepalet nog groter en diverser met onder andere een bowlingbaan, manege en horeca. Het is een wijk die alles heeft en met kilometers fietspaden optimaal bereikbaar is. Via de Buitenring zijn de A6 en A27 snel bereikbaar met de auto. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld met frequente busverbindingen en NS-stations Almere Oostvaarders en Almere Buiten in de buurt. Het is een wijk voor mensen die graag buiten wonen, maar wel in de buurt van stadse gemakken. 

Een kavel! Hoe nu verder?

Bij zelfbouw bepaal je zelf wie je huis ontwerpt/bouwt. Je kunt kiezen voor een uniek huis, of een ontwerp dat al bestaat. Houd er in je begroting altijd rekening mee dat het totale kostenplaatje uit méér bestaat dan alleen een kavel en een ontwerp. Laat je over kosten altijd goed adviseren. Ga in gesprek met diverse professionals en vraag verschillende offertes aan! Zo voorkom je teleurstelling.

⇒ Wat wil ik bouwen?

Uw reactie