Geen AERIUS-berekening meer nodig voor omgevingsvergunning

Bouw je een eigen huis? Of run je een bouwproject van maximaal 5 woningen? Dan moest je voorheen gegevens indienen bij de aanvraag van een omgevingsvergunning, over de neerslag van stikstof. Vanaf nu hoeft dit niet meer. Uit eerder aangeleverde berekeningen blijkt dat bouwprojecten tot en met 5 woningen in alle gebieden binnen onze gemeentegrens niet leiden tot stikstofdepositie.  

Lees verder over de stikstofberekening

Nieuwe bodemkwaliteitskaart PFAS

Eerder hebben wij je geïnformeerd over PFAS en het zelfbouwproces. In dit nieuwsbericht brengen wij je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In Almere mag je grond namelijk weer gebruiken en verplaatsen met de bodemkwaliteitskaart, op voorwaarde dat het uit Almere komt en in Almere blijft.

Lees meer over de nieuwe bodemkwaliteitskaart PFAS

Zaterdag 18 januari Binnenkijkroute in Nobelhorst

Ontdek het leven in Nobelhorst en kom aanstaande zaterdag 18 januari naar de Binnenkijkroute. Verschillende bewoners in Nobelhorst nodigen je uit om binnen te kijken in hun huis en al je vragen te beantwoorden. Er doen verschillende projectmatige woningen en zelfbouwhuizen mee. Wees welkom van 10:30 tot 12:30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Lees meer over de Binnenkijkroute

23 januari Oriëntatieavond Zelfbouw: iets voor jou?

Droom jij ervan om zelf je huis te bouwen, maar weet je niet zo goed waar te starten? Kom dan naar de oriëntatieavond van IkbouwmijnhuisinAlmere op donderdag 23 januari! Tijdens deze avond behandelen we allerlei vragen die relevant zijn voor de oriënterende zelfbouwer.

Lees meer over de Oriëntatieavond

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.