Nieuw: inschrijfvergoeding bij verkoop van zelfbouwkavels

Sinds 1 april 2017 kun je digitaal een reserveringsovereenkomst aangaan voor het reserveren van een zelfbouwkavel bij de gemeente Almere. We zien dat in meer van 50% van de gevallen de reserveringsovereenkomst binnen 3 maanden wordt geannuleerd. Om de reservering van een zelfbouwkavel niet geheel vrijblijvend te laten zijn, brengt de gemeente Almere vanaf 15 april 2019 € 1.000,- inschrijfvergoeding in rekening. Als je de kavel koopt, wordt de inschrijfvergoeding verrekend. Als je de kavelreservering annuleert, krijg je de inschrijfvergoeding niet terug. Met het invoeren van een inschrijfvergoeding hebben mensen die zeker zijn van hun keuze een grotere kans de gewenste zelfbouwkavel te kunnen reserveren. 

Kijk voor meer informatie op de pagina Een kavel reserveren

6 april: Binnenkijkroute Nobelhorst

Op zaterdag 6 april kun je weer meedoen aan de Binnenkijkroute langs verschillende soorten huizen in Nobelhorst en langkomen voor de sneak preview van het nieuwe buurtje De Houtwal (veld 14). De Binnenkijkroute is dé gelegenheid om het dorp van Almere en de huizen beter te leren kennen. Bewoners nodigen je uit om binnen te kijken in hun huis en al je vragen te stellen. Kom je ook langs tussen 11:00 en 14:00 uur?

Meer over de Binnenkijkroute

Nieuwbouwplatform Almere Woont gelanceerd

Afgelopen maand is het nieuwbouwplatform Almere Woont online gegaan. Almeerse woningzoekers en bewoners vinden hier een uitgebreid aanbod van nieuwbouwprojecten en zelfbouwkavels in Almere. Daarnaast geeft Almere Woont informatie en nieuws over nieuwbouwlocaties en linkt voor meer informatie door naar andere sites. Woningzoekers kunnen zich abonneren op de nieuwsbrief, of een persoonlijk account aanmaken om op de hoogte te blijven over relevant aanbod. De site is een onderdeel van het nieuwbouwplatform Amsterdam Woont. 

Neem een kijkje op Almere Woont

Planning nieuwe kavels in 2019

Wil je graag zelf je huis laten bouwen en ben je op zoek naar een kavel in Almere? Hou dan de pagina 'Nieuwe kavels in verkoop' in de gaten. Zodra concrete verkoopdata, kavelprijzen en -groottes, bouwregels, verkoopprocedure en -voorwaarden bekend zijn, vermelden we dat altijd op deze pagina. Ook wijzigingen in de planning vind je hier. Zodra de verkoopinformatie beschikbaar is, linken we door naar een verkooppagina.

Bekijk de pagina Nieuwe kavels in verkoop

Aangepaste openingstijden Kavelwinkel

Soms zijn we er even niet, bijvoorbeeld vanwege feestdagen, cursussen of een teamdag. De Kavelwinkel is in 2019 op de onderstaande data gesloten of beperkt bereikbaar:  


- 19 april, vrijdag: gesloten - Goede Vrijdag
- 22 april, maandag: gesloten - 2e Paasdag
- 6 mei, maandag: geen vrije inloop

Alle aangepaste openingstijden in 2019

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.