8 kavels in Europakwartier Oost

In de wijk Europakwartier Oost (ofwel: New Brooklyn) in Almere Poort zal de verkoop van 8 nieuwe zelfbouwkavels binnenkort starten. Het gaat om 4 kavels voor geschakelde woningen en 4 kavels voor vrijstaande woningen. De eerste 8 zelfbouwkavels zijn reeds in maart verkocht. De volgende 8 kavels liggen aan de overzijde van de eerste 8 kavels.

De kavels variëren in grootte van 121 m2 tot 228 m2 en in prijs tussen de € 192.500 tot € 260.000. De kavels zijn zichtbaar op onze kavelkaart en hierdoor is alle informatie over de kavels inzichtelijk*.

Het is belangrijk om te weten dat er voor deze kavels er extra bouwregels gelden. Deze zijn opgenomen in het beeldkwaliteitsplan. Een aantal regels worden door zelfbouwadviseur Sadé uitgelegd in de Ins&Outs video. Deze video bekijk je op onze website via de onderstaande link. 

De verkoop gaat middels een loting. Inschrijven voor de loting is mogelijk van donderdag 16 september 2021 tot en met maandag 27 september 2021 om 17.00 uur. Het inschrijfformulier zal vanaf 16 september beschikbaar zijn op de website van de kavelwinkel en de onderstaande link. 

Lees alle informatie over de kavels en de loting in Europakwartier Oost!

*Let op: op 2 september 2021 zijn de kaveldocumenten van deze kavels gewijzigd. Controleer daarom goed of je de laatste versie in bezit hebt. 

Planning 2021

In het laatste kwartaal van 2021 zullen er naar verwachting in de volgende gebieden in Almere zelfbouwkavels worden aangeboden:

- Overgooi, Almere Haven
- Europakwartier Oost (New Brooklyn), Almere Poort
- Nobelhorst Veld 16, Almere Hout

Ons zelfbouwhandboek is helemaal vernieuwd!

Wij hebben ons zelfbouwhandboek compleet vernieuwd!
Het zelfbouwhandboek is een handleiding en praktisch naslagwerk voor iedereen die zelf een woning gaat (laten) bouwen. Het besteed chronologisch aandacht aan alle facetten van het zelfbouwproces. Met ons nieuwe zelfbouwhandboek heb je een compleet overzicht voorafgaand, tijdens én na het zelfbouwproces.

Klik om het zelfbouwhandboek te downloaden. Hij is ook te vinden op onze downloadspagina

Nieuw: Omgevingswet

Medio 2022 treedt de Omgevingswet in werking. Met deze wet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Zo vervangt de wet alle wetten en regels voor wonen, ruimte, infrastructuur, milieu en water die we op dit moment nog gebruiken.

Met het invoeren van de twee wetten gaat het een en ander veranderen, met name bij de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Wij hebben een webpagina opgesteld met alle informatie over de omgevingswet. Op deze webpagina houden we je volledig op de hoogte over de ontwikkelingen.

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.