Loting 30 nieuwe kavels & 8 teruggegeven kavels in Nobelhorst

Op woensdag 24 mei vindt de loting van 30 nieuwe zelfbouwkavels in veld 17 in Nobelhorst plaats. Deze kavels liggen in de buurt 'Het Dorpshart' in het nieuwe gebied van Nobelhorst: Het Marktdorp.

Tegelijkertijd met deze loting worden er teruggegeven kavel in Nobelhorst geloot. Hieronder lees je welke teruggekomen kavels meegeloot worden. 

30 nieuwe kavels in Veld 17 "het Dorpshart" in Nobelhorst

De nieuwe zelfbouwkavels liggen in het Dorpshart in Nobelhorst en zijn bedoeld voor de bouw van één vrijstaande woning. 

Er zijn regels en eisen voor de bouw van een woning op de kavel. Alle informatie over de kavels lees je in de kavelpaspoorten en het beeldregieplan via de kavelkaart.

Het dorpshart

In Het Dorpshart woon je rondom het dorpsplein: dé ontmoetingsplek van deze buurt. Het dorpsplein is een heerlijk plein dat wordt omringd door bomen. Op het plein zelf is er ruimte voor bijvoorbeeld een buurttafel met zitjes én een kiosk waar je in de toekomst bijvoorbeeld koffie met iets lekkers kunt halen. Kinderen spelen hier op het gras, terwijl de ouders op het bankje onder de buurtboom even bijpraten. Hier zit je met mooi weer heerlijk samen met de buren voor de deur te kletsen. Verderop in het buurtje is een groene speelplek aan het water.

Veld 17 ©Topshot
Veld 17 ©Topshot

Wonen in Nobelhorst

De buurt 'het Dorpshart' is onderdeel van van het Marktdorp. In het Dorpshart woon je met veel water en groen om je heen. In deze fijne buurt is volop ruimte voor ontmoeting met de buren. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling of op één van de centrale plekken in het dorp en kinderen kunnen veilig buiten spelen.

Nobelhorst is een dorp in een stad. Pal naast het bos en in de buurt van het centrum van Almere Stad. Statige herenhuizen, houten buurtschuren, een pannenkoekenhuis met kinderboerderij: Nobelhorst heeft het allemaal.

Wil je groter wonen? Of juist in een rustigere buurt wonen? Deze plek is perfect voor jou en je gezin. Je kunt hier een uniek huis kunt bouwen dat voldoet aan jouw woonwensen.

8 teruggegeven kavels in Nobelhorst

Tegelijkertijd in de loting van 24 mei worden er 8 teruggegeven kavels meegeloot. Het gaat om de volgende kavels:

1. NH4738: Kavelgrootte 188 m2
2. NH4745: Kavelgrootte 269 m2
3. NH4748: Kavelgrootte 325 m2
4. NH4785: Kavelgrootte 224 m2
5. NH4786: Kavelgrootte 270 m2 
6. NH4794: Kavelgrootte 336 m2
7. NH4796: Kavelgrootte 323 m2
8. NH4799: Kavelgrootte 324 m2

Er zijn regels en eisen voor de bouw van een woning op de kavel. Alle informatie over de kavels lees je in de kavelpaspoorten en beeldregieplan via de kavelkaart.

Loting van de zelfbouwkavels

De keuze aan kavels in de buurt is erg groot. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen voor een kavel aan het water of in een gezellige straat.

  • 30 nieuwe kavels & 8 teruggegeven kavels voor particuliere zelfbouw van een vrijstaande woning
  • Kaveloppervlaktes variëren van circa 188 m2 - 550 m2
  • Prijzen variëren tussen € 225.000 tot € 325.000

Planning

1) Dinsdag 9 mei: Kavelinformatie inzichtelijk en start inschrijving*
Ben je geïnteresseerd in één van de kavels? Inschrijven voor de loting doe je middels het inschrijfformulier. Deze zal op de dag van inschrijving zichtbaar worden op deze pagina.

2) Woensdag 17 mei: Informatieavond
Omdat er speciale regels en eisen verbonden zijn aan de zelfbouwkavels, is er op woensdag 17 mei van 16.00 uur tot 20.00 uur een informatieavond in de Kavelwinkel. Dit is een vrije inloop waar je al je vragen m.b.t. de kavels van veld 17 kunt stellen.

3) Maandag 22 mei: Sluiting inschrijving*
Op 22 mei 2023 om 9.00 uur sluit de inschrijving.
Let op: de notaris is op vrijdag 19 mei gesloten. Het is mogelijk dat de inschrijfbevestiging niet direct door de notaris gestuurd kan worden. 

4) Woensdag 24 mei: Loting*
De loting vindt plaats op 24 mei bij de notaris.

5) Donderdag 25 mei: Uitslag*
Vanaf donderdag 25 mei verneem je of je bent ingeloot of niet.

* Let op: genoemde data zijn onder voorbehoud.

Loting

De inschrijving voor deze kavels van Nobelhorst vindt plaats via loting. Lees meer informatie over de lotingsprocedure. Goed om te weten: wanneer je bent uitgeloot, ontvang je de €1000,- inschrijfvergoeding terug. 

Interesse? Zo werkt de inschrijfprocedure:

Belangrijk!

Wil je een kavel kopen in Nobelhorst? Verdiep je dan goed in de regels, bouw en kosten. Laat je goed adviseren. Zo voorkom je verrassingen. Hier vind je alle belangrijke documenten over de kavels.

  • Kavelpaspoort: elke kavel heeft een eigen paspoort waarin alle bouwregels staan. Je vindt het kavelpaspoort op de Kavelkaart, als je op een willekeurige kavel klikt.
  • Kavelspecifieke documenten: bekijk alle aanvullende informatie van een kavel via de link 'Kavelspecifieke documenten' die weer onder elk kavelpaspoort staat.
  • Daaronder vind je de link naar de algemene documenten over zelfbouw.

Bekijk de kavelkaart

Plattegrond Nobelhorst

Klik voor een vergroting

Brochure Het Dorpshart

Klik om de brochure te lezen
Waar ligt het Dorpshart?