Expertteam Zelfbouw 15 november

10 november 2018

Vraag je je af wat zelfbouw eigenlijk kost? Wat je kunt bouwen met jouw budget? Hoe het werkt als je zelf wilt bouwen? Op deze en andere vragen over zelfbouw vind je tijdens het Expertteam Zelfbouw antwoord. Er zijn externe partijen op het gebied van financiën, woningmarkt, bouwkosten, bouwproces en energieambassadeurs. Tijdens het Expertteam Zelfbouw van 15 november besteden we extra aandacht aan de nieuwe kavels in De Laren en Zandpoort. De projectleiders zijn aanwezig om vragen te beantwoorden aan de hand van het inrichtingsplan. 

Financiële vraagstukken

Wil je meer weten over kosten en financiële vraagstukken bij zelfbouw? Er is bij het expertteam altijd een adviseur van een bank of hypotheekadviseur aanwezig, net als een makelaar. Vragen kunnen gaan over:

• persoonlijke financiële mogelijkheden (wat kun je maximaal lenen)

• inzicht bouwkosten en bijkomende kosten (wat is je budget, inschatting bijkomende kosten)

• aanpak verkoop huidige woning (wanneer verkopen, verwachte opbrengst)

• meer slimme vragen die je kunt stellen vind je in de financiële scan zelfbouw 

Samenstelling Expertteam 15 november

Het Expertteam Zelfbouw bestaat uit eigen experts - adviseurs van de Kavelwinkel, de projectleiders van De Laren en Zandpoort - en uitgenodigde externe professionals, die per keer variëren. Op 15 november zijn deze partijen aanwezig:

Capiau Leembouw
Groothuis wonen
Bouw2000
Heutink
Bets en Oudendorp Architecten
Broosdebruijn architecten
SNS Bank
Pieter van der Plas Makelaar voor Almere
Trip Notarissen
Adenbo
Energieambassadeurs

Kostenopbouw zelfbouw

Bij het kopen van een nieuwbouw- of bestaande woning is de totale investering in een vroeg stadium bekend. De prijs wordt bepaald door een vraagprijs of vaste koopsom. Bij zelfbouw is alleen de kavelprijs het vaste gegeven. De totale investering wordt bepaald door persoonlijke woonwensen. Zelfbouwers moeten rekening houden met bijkomende kosten zoals legeskosten aan de gemeente, kosten voor financiering, notariële kosten, mogelijk dubbele lasten, aansluitkosten voor nutsvoorzieningen, en inrichting van huis en tuin. De verkoop van de huidige woning is belangrijk voor het regelen van de totale financiering. Wie zelf wil bouwen en een kavel wil reserveren, doet er goed aan om in een vroeg stadium over deze financiële vraagstukken advies in te winnen. Het Expertteam Zelfbouw helpt mensen hierbij op weg. 

Energieambassadeurs

Zelfbouwers hebben steeds vaker de wens om energieneutraal/aardgasloos en duurzaam te bouwen. Tijdens het expertteam helpen energieambassadeurs je op weg. Het zijn enthousiaste bewoners die al met zonnepanelen of andere vormen van duurzame energieopwekking bezig zijn en graag hun ervaringen delen.

Waar en wanneer?

  • Locatie is de Kavelwinkel in het stadhuis (aan het Ondernemersplein), tussen 17:30 tot 20:00 uur.
  • Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.