Expertteam Zelfbouw

banner Expertteam Zelfbouw 18 oktober. Ontwerp: Building Design

Vraag je je af wat zelfbouw eigenlijk kost? Wat je kunt bouwen met jouw budget? Hoe het werkt als je zelf wilt bouwen? Op deze en andere vragen over zelfbouw vind je tijdens het Expertteam Zelfbouw antwoord. Er zijn externe partijen op het gebied van financiën, woningmarkt, bouwkosten, bouwproces en energieambassadeurs. Op dit moment zijn nog geen nieuwe avonden voor het Expertteam Zelfbouw bekend.

Financiële vraagstukken

Wil je meer weten over kosten en financiële vraagstukken bij zelfbouw? Er is bij het expertteam altijd een adviseur van een bank of hypotheekadviseur aanwezig, net als een makelaar. Vragen kunnen gaan over:

• persoonlijke financiële mogelijkheden (wat kun je maximaal lenen)

• inzicht bouwkosten en bijkomende kosten (wat is je budget, inschatting bijkomende kosten)

• aanpak verkoop huidige woning (wanneer verkopen, verwachte opbrengst)

• meer slimme vragen die je kunt stellen vind je in de financiële scan zelfbouw 

Samenstelling Expertteam

Het Expertteam Zelfbouw bestaat uit eigen experts - adviseurs van de Kavelwinkel, soms een projectleider - en uitgenodigde externe professionals, die per keer variëren. Zodra bekend is welke partijen komen op een avond, vermelden we op deze plek de links naar die partijen.

Kostenopbouw zelfbouw

Bij het kopen van een nieuwbouw- of bestaande woning is de totale investering in een vroeg stadium bekend. De prijs wordt bepaald door een vraagprijs of vaste koopsom. Bij zelfbouw is alleen de kavelprijs het vaste gegeven. De totale investering wordt bepaald door persoonlijke woonwensen. Zelfbouwers moeten rekening houden met bijkomende kosten zoals legeskosten aan de gemeente, kosten voor financiering, notariële kosten, mogelijk dubbele lasten, aansluitkosten voor nutsvoorzieningen, en inrichting van huis en tuin. De verkoop van de huidige woning is belangrijk voor het regelen van de totale financiering. Wie zelf wil bouwen en een kavel wil reserveren, doet er goed aan om in een vroeg stadium over deze financiële vraagstukken advies in te winnen. Het Expertteam Zelfbouw helpt mensen hierbij op weg. 

Energieambassadeurs<input type="image" class="c-inputButton" name="_saveandclosedok" src="https://www.almere.nl/typo3/clear.gif" title="Opslaan en sluiten" />

Zelfbouwers hebben steeds vaker de wens om energieneutraal/aardgasloos en duurzaam te bouwen. Tijdens het expertteam helpen energieambassadeurs je op weg. Het zijn enthousiaste bewoners die al met zonnepanelen of andere vormen van duurzame energieopwekking bezig zijn en graag hun ervaringen delen.

Waar en wanneer?

  • Locatie is de Kavelwinkel in het stadhuis (aan het Ondernemersplein), tussen 17:30 tot 20:00 uur.
  • Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

 

Wat kost zelfbouw?

Bekijk de bijlagen Wat kost zelfbouw en de budgetplanner

Op de pagina Wat kost zelfbouw vind je uitleg over de soorten kosten rondom zelfbouw. Je kunt er 2 handige documenten downloaden: de bijlage Wat kost zelfbouw en de Budgetplanner.

Handig om mee te nemen

• Loonstrook, jaaropgave

• Kavelpaspoort

• Eventueel woningontwerp en offerte(s)

Eerdere Expertteams

Ben je op zoek naar de websites van externe partijen die bij eerdere Expertteams Zelfbouw zijn geweest?

Expertteam 15 nov 2018
Expertteam 18 okt 2018
Expertteam 13 sept 2018
Expertteam 14 juni 2018
Expertteam 24 mei 2018
Expertteam 12 april 2018