Kavels in Homeruskwartier Centrum

Bouw een huis, onderneming of winkel

Kllik voor een vergroting

Wil jij wonen en werken optimaal combineren in een stedelijke en levendige omgeving? Dan is het hart van Homeruskwartier in Almere Poort de plek! Hier vind je een mix van zelfbouwkavels, werkruimtes en voorzieningen, winkels en appartementengebouwen. Op sommige zelfbouwkavels is 100% ondernemen toegestaan.

Zelfbouw voor ondernemers

In Homeruskwartier Centrum kun je zelf een onderneming, winkel of een huis bouwen. Of een combinatie hiervan. Op sommige kavels is zelfs 100% ondernemen toegestaan. Op de kleine kavels heb je meer financiële ruimte voor de totale investering van de woning en/of onderneming. Afhankelijk van jouw situatie, woonwensen en budget bouw je hier klein, of juist groot. Je kunt tot maar liefst 5 bouwlagen hoog bouwen. Je zult versteld staan van de woon-/ werkruimte die je op deze kavels kunt creëren. Kijk voor de actuele stand op de Kavelkaart

Intieme straten, buurttuintjes en geveltrappen

In dit gebied bouw je aaneengesloten. Er ontstaan speelse straten en gevarieerde rijwoningen met balkons, erkers en/of voortuintjes. Net zoals op een woonerf loopt de bestrating van gevel tot gevel. Hier kunnen kinderen spelen of je maakt er een zithoek of buurttuintje.

De openbare ruimte tussen de bouwblokken is vooral voetgangersgebied. Auto’s rijden om het centrumgebied heen. Wel is het gebied toegankelijk voor bestemmingsverkeer, leveranciers en hulpdiensten. 

Een kavel! Hoe nu verder?

Bij zelfbouw bepaal je zelf wie je huis ontwerpt/bouwt. Je kunt kiezen voor een uniek huis, of een ontwerp dat al bestaat. Houd er in je begroting altijd rekening mee dat het totale kostenplaatje uit méér bestaat dan alleen een kavel en een ontwerp. Laat je over kosten altijd goed adviseren. Ga in gesprek met diverse professionals en vraag verschillende offertes aan! Zo voorkom je teleurstelling.

⇒ Wat wil ik bouwen?

Ontdek Almere Poort met de fiets

Een verrassend stadsdeel met unieke huizen en bos, water, strand en een jachthaven. Ervaar wat het wonen in Homeruskwartier Centrum en andere kwartieren zo leuk en speciaal maakt? Stap op de fiets en ontdek Almere Poort met deze fietsroutebeschrijving.

Liever een wandeling door het Homeruskwartier? Ontdek het Homeruskwartier met de Architectuurwandeling.